Om Vintachic

Hej, jeg hedder Louise. Og det er mig, der står bag Vintachic. Jeg er ejer, regnskabschef, lagermedarbejder, telefonpasser og tingfinder på samme tid.

Jeg knuselsker Italien og har i mange år samlet på det fine glas fra Murano, som ikke findes magen til i hele verden. Hvis du køber en lampe, et spejl eller en vase hos Vintachic, så er det mig, der har fundet den til dig.

Jeg synes indretning skal være sjovt, smukt og fyldt med farver – og allervigtigst – bæredygtigt. Og netop derfor elsker jeg at indrette med vintage. Glaskunst fra Murano fylder ekstra meget hjemme hos mig selv, for jeg elsker skønheden, håndværket og især, at hver eneste mundblæst glaslampe eller interiør er helt unik.

Unik vintage glaskunst

På Vintachic.dk finder du typisk Murano vintageglas fra perioden 1930’erne til 1980’erne. Du kan altid spørge, hvis du er i tvivl om noget. De forskellige perioder har forskellige stilarter ligesom de mange glasteknikker er meget forskellige. 
Ingen varer er helt ens, da alle er håndlavede og unikke. 

Læs mere

Glas fra Murano

Alle glasvarer, som du finder hos Vintachic, er fra Murano i Italien. Se udvalget her. Mange tror, at Murano er et brand, men det er faktisk en ø. En lille smuk ø i Venedigs lagune, som igennem århundreder har været kendt for hel ekstraordinær glaskunst. Det var på Murano, at krystalglasset blev opfundet, og familiedrevne glaspusterier på øen har siden 1300-tallet nedarvet særlige teknikker og opskrifter for enestående glaskunst. 

Vintage glas er det bæredygtige valg

Vintachic handler om kærligheden til vintage og det originale, så her finder du kun brugte lamper og vintage glasobjekter. Glasproduktion er desværre meget belastende for klimaet, så ved at vælge vintage, når du køber glaskunst, så får du ikke kun et unikt glasobjet, du er også med til at passe på vores jord. Vi elsker at inspirere til bæredygtig indretning og vise vores kunder, hvordan vintage glaskunst kan give hjemmet et unikt og personligt udtryk. Vi sender samtidig alle vores varer afsted i genbrugt emballage og pakker bæredygtigt ind. Det er ikke altid kønt, men vi sætter en ære i at genbruge alt det emballage, vi modtager. Derfor ankommer din vintage Murano lampe sandsynligvis i alt fra gamle papkasser og hynder til italiensk avispapir.

Ring eller skriv til mig

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du vil vide mere om de vintage Murano glasvarer, som er til salg hos Vintachic.

 info@vintachic.dk / 51908030

Vintachic
Frederik VI’s Alle 6, 1.tv.
2000 Frederiksberg
Denmark

CVR 42217875

Lille spejl på væggen der… Få historien om de venetianske spejle

Ind imellem er vi heldige at finde nogle af de gamle, smukke venetianske spejle på [...]

Murano lamper: vintage vs nyproduceret

Murano glas er synonym med ekstraordinær kvalitet, og glaskunst fra Murano har en lang og [...]

Fake? Sådan tjekker du om din Murano lampe er ægte

Den blå avis eller vintagemarked i Firenze. Du står med den smukkeste glaslampe i hånden, [...]

Murano lamper: Sådan vælger du den rigtige

Når de smukke Murano lamper fra Italien er blevet så populære,  så er det fordi, [...]

Hvad er muranoglas?

De italienske Murano lamper har en helt særlig historie. Mange tror, at Murano er et [...]