Ofte stillede spørgsmål

Murano er en ø i Venedigs lagune. Og Murano glas er i gennem århundreder blevet produceret på øen Murano. Her er der et særligt miljø for innovativ og enestående glaskunst. En “Murano master” – en glaspuster fra Murano – er kendt og certificeret for sit helt særlige håndværk. Glasobjekter som produceres på Murano bliver i dag tildelt et særligt ægtheds certifikat. Der er dog undtagelser fra dette, da ikke alle Murano glaspusterier er med i denne ordning. Vintage lamper og glas interiør fra Murano har ikke et certifikat, da det først blev indført i 1983. 

Vintage Murano lamper er håndlavede glasobjekter og er produceret på glaspusterier på og omkring øen Murano i Venedig, Italien. Lamperne er mundblæste og udført i mange forskellige teknikker, som er kendt fra Murano. En af de klassiske er den smukke swirl i glasset, som ses på mange af mushroom lamperne fra 1970’erne. Lamperne er alle unikke og lidt forkskellige alt efter hvilket glaspusteri og hvilken Murano Master, der har lavet lampen. 

En vintage Murano lampe har ikke et certificat til at bekræfte ægtheden. I stedet må man se på kvaliteten i glasset og spørge ind til, hvor lampen kommer fra. Mange modeller findes ikke i kopier, men for nyligt er der kommet en række kopier og replikaer på markedet, som produceres i Kina eller Polen. Der findes også glaspusterier i Italien, som er begyndt at producere lamper efter de kendte Murnao designs fra 1970’ernes. De kan modsat kopierne fra Kina være i fin kvalitet. Vintachic handler om kærligheden til vintage og det originale, så her finder du kun de gamle lamper medmindre andet er  meget tydeligt anført i varebeskrivelsen. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for hjælp til at vurdere ægtheden af en lampe, som du har købt andetsteds. 

Når du har valgt din nye lampe og lagt den i kurv, så kan du betale med enten Mobile pay, Visa eller Mastercard. Du kan vælge om du vil afhente din vare på Frederiksberg eller modtage den med Post Nord. Alle pakker sendes forsikret og er pakket ind i ekstra beskyttende pap. 

Beløbet for dine varer bliver først trukket, når varen er afsendt eller når du har afhentet varen. Umiddelbart efter bestilling modtager du en ordrebekræftelse. Og når din vare afsendes herfra, så modtager du en tracking mail fra Post Nord, så du kan følge forsendelsen. Du modtaget en endelig faktura for købet sammen med din vare. Husk, der er altid 14 dages returret på alle lamper og glasobjekter hos Vintachic. Hvis du fortryder dit køb eller varen ikke var, som du forventede, så kan du ombytte til en anden vare eller få beløbet refunderet. 

Vintachic sender alle pakker på Post Nord. Fragtpriser i Danmark er: 

Pakkeshop: 40 kr
Hjemmelevering: 70 kr.

Vi sender gerne pakker til udlandet. Spørg for priser til din destination: info@vintachic.dk

Leveringtiden er 1-5 hverdage. Langt de fleste varer bliver dog pakket og afsendt førstkommende hverdag efter bestilling. Hvis du har en ordre, som haster ekstra meget, så er du altid velkommen til at sende en mail på info@vintachic.dk. 

Varer som bestilles til afhentning kan normalt afhentes indenfor 24 timer. 

Vintachic sender sender alle varer forsikret og med Post Nord pakkepost. Når din vare afsendes fra Vintachic, så modtager du et tracking nummer fra Post Nord, så du kan følge din pakke hele vejen fra Vintachic til dig. 

Vi pakker dine varer bæredygtigt ind. Det er ikke altid kønt, men vi sætter en ære i at genbruge alt det emballage, vi selv modtager. Derfor ankommer din vintage Murano lampe sandsynligvis i alt fra gamle papkasser og hynder til italiensk avispapir. 

Priser for levering:
Pakkeshop: 40 kr
Hjemmelevering 70 kr

Der er 14 dages returret på alle varer, som er købt på Vintachic.dk. Køber har selv ansvaret for, at varen kommer sikkert tilbage igen. Du kan med fordel genbruge den indpakning, som du modtager din vare i. 

For at sende retur, så beder vi dig sende en mail til info@vintachic.dk med besked om, at din vare kommer retur. Dernæst sender du din vare til:

Vintachic 
Ryesgade 31A
8680 Ry

Det er muligt at købe en returlabel til 70 kr.